Rieten

Iedere hoboïst weet, dat rieten heel belangrijk zijn voor het speelplezier en speelgemak. Ook wordt je klank voor een groot deel bepaald door je rieten. 

Rieten zijn er in vele soorten en maten. Iedere hoboïst heeft zijn eigen voorkeuren. Als je zelf geen rieten maakt, is het moeilijk om goede rieten te vinden die bij jou als persoon passen.  

Mijn rieten onderscheiden zich door hun warme klank en hun makkelijke aanspreekbaarheid. 

Ik speel veel op rieten uit Duitsland, Frankrijk en Nederland. Bij mijn eigen rieten, probeer ik het beste van allemaal te combineren. Ik blijf dan ook mijn stijl ontwikkelen en verbeteren. Voorop staat altijd, dat een riet makkelijk moet spelen en aanspreken. Dat alle noten er makkelijk en zuiver uitkomen is het belangrijkste. Die basis blijft altijd hetzelfde. Qua klank en flexibelheid probeer ik het maximale uit elk riet te halen.  

U kunt mijn rieten bestellen via de webshop. Bij het bestellen kunt u aangeven wat u prettig vindt bij het spelen. Ook voorkeur van lengte en breedte kunt u aangeven. 

Als extra service bied ik u de mogelijkheid om de rieten uit te proberen voor u ze koopt. U kunt langskomen en op uw nieuwe riet(en) spelen. Het voordeel hiervan is, is dat ik uw riet nog helemaal kan aanpassen aan uw voorkeur. Als u speelt, kan ik ook zien hoe u speelt en horen wat een riet in uw instrument doet. 

Als u vaker rieten besteld, zal ik ook steeds beter weten wat u prettig vindt. Op die manier bent u verzekerd van fijne rieten!